Tihti tundub, et kui keelame endale midagi või otsustame millestki loobuda, et siis on kohe ka vastavad positiivsed tulemused käes. Näiteks arvamus – kui ma mitte kunagi ei söö jäätist, siis peaks sellel otsusel olema minu kehalisele vormile väga suur positiivne mõju. Kui siis ikkagi head enesetunnet sellest ei tule, siis on pettumus nii suur, et jäätise söömist tuleb edaspidi jälle tihti ette.

Kas kõigel sellel, mida teeme harva, on üldse mingit erilist mõju meie kehale? Tegelikult ei olegi – vahest harva võid süüa kõike, vahest harva võid kasvõi terve päev voodis pikutada ja mitte midagi teha. Mõju Sinu kehale võib sellest olla isegi positiivne – puhkad korralikult välja ja keha saab palju erinevaid toitaineid.

Tulin ise just nädalavahetuse linnareisilt Pariisist ja tunnetasin seal, et kui tahan enda eest hästi hoolitseda ja enda vastu hea olla, siis peangi sööma imemaitsvaid croissante ja neli päeva ka trennisaalist eemale hoidma, see kõik aitab minu kehal pingevabaks saada ja energiat koguda.

Oluline ongi see, mida teed tihti – kuidas liigud, magad, milliseid toiduvalikuid teed. Kui need valikud on vähemalt 5-l päeval nädalas tervislikud ja kasulikud, siis ülejäänud 1-2 päeva võid lubada endale praktiliselt kõike. Jäta endale alati see tunne, et Sulle on lubatud kõik, kuid Sina otsustad targalt, et mida ja kui palju Sa tegelikult vajad.

Võta elu mõnuga:)

Monica Lauri
Personaaltreener ja toitumisnõustaja