Olen juba mõned nädalad jaganud soovitusi ja nõuandeid, kuidas siis ikka paremini ennast toita ja mida teha, et olla heas vormis. Ühe kõige tähtsama asja tahan veel üle korrata – kõike mida teeme, võiksime teha mõnuga.

Kindlasti oled tundnud, et on päevi, kus teed kõik justki õigesti, sööd tervislikult, teed trenni, ühestki kohustusest ära ei viili, pigem vastupidi, teed ära kõik selle, mis Sinult nõuatakse või vajatakse. Selline päev on pikk, toimekas ja annab tunde, et küll ma olen tubli. Järgmisel hommikul tõused taastumata tundes ja kui lähed kaalu peale, siis võid olla väga pettunud, sest kaalunumber ei rõõmusta, võib juhtuda, et oled 1-1,5 kg isegi raskem kui tavaliselt.

Samas on Sul kindlasti olnud päevi, kus kõik lendab, isegi asjad, mida peab tegema, tunduvad toredad. Õhtu võib lõppeda veel õhtusöögiga sõpradega, kus sööd ja jood, mida süda kutsub, naerad palju ja tunned elust rõõmu. Järgmine hommik algab toredas tundes ja hoolimata eelmisel õhtul söödust-joodust, on kehas kerge tunne ja kaalunumber näitab vähem kui tavaliselt.

Sellistest päevadest võib õppida seda, et kui oskad elu mõnuga võtta ja teed kõike heas tundes, siis mõjuvad Sulle toidud-joogid, treeningud ning kohustuste täitmine erinevalt. Kui kuulad oma keha ja tood oma ellu tegevusi, mis Sulle meeldivad ja inspireerivad, siis ongi keha kergemas energias, Sa võidki aegajalt rohkem süüa ja vähem trenni teha, püsid igal juhul heas vormis:)

Kuula ennast ja oma keha ning leia eluviis, mis toetab Sinu vajadusi ja arengut ning võta kõike mõnuga:)

Monica Lauri
Personaaltreener ja toitumisnõustaja