Kolm võtmesõna edu saavutamiseks – intervjuu Aleksandraga

Vaadates seda ilusat noort naist, tuleb slime ette järgmine pilt: savann… loojangu taustal istub oksal graatsiline must panter. Ta naudib hetkes olemist ning kogu tema olek õhkab rahu.

Just sellisena kujutan endale ette Aleksandra Aruvald-Hensonit, kes vaatamata oma noorusele sai tagasihoidlikust kabinetist luua ilukliiniku vipMedicum. Justnimelt ilukliiniku! Sest just siin luuakse ilumaailma saavutuste ja uute meditsiiniliste arengute sümbioosis tõelist ilu.

Mis seisab selle edu taga ning mis on kliiniku loomise ajalugu? Nende ja teiste huvipakkuvate küsimustega pöördusin Aleksandra poole, kes oli nõus lugejatele kliiniku elust rääkima.

-Kõik algas ideest (naeratab Aleksandra). Selle poolest ei erine minu lugu paljudest teistest. Idee luua kriisi ajal midagi enamat kui üks ilukabinet, kus töötasin ühe aparaadiga, võib tunduda väga hulljulgena. Kuid kõik unistused peavad teoks saama, milleks siis muidu unistada. Kusjuures, meie esimene aparaat – VipLine, mängis olulist rolli kliiniku nime valimisel. Järjepidevus, vaev ja usk tulemusesse – need on kolm võtmesõna edu saavutamiseks.

Mis tähendab Sinu jaoks edu?

– Edu on usk iseendasse! Sa elad tundega, et kõik, mida sa lood, on sinu enda käte töö. Sa saad rõõmu sellest, et kõik, mis oli plaanitud saab teoks, vaatamata tekkivatele raskustele ja takistustele. See on uhkus oma edu üle, enda teekonna üle ja pürgimine uute saavutuste poole See on elu! (Naeratab)

Kes on need inimesed, kes Sind inspireerivad?

– Eelkõige on selleks inimeseks Roman Henson – minu abikaasa ja äripartner. Ta abistab mind alati ning toetab mind kõiges. Olen talle väga tänulik, et ta alati usub minusse.
Kliiniku kollektiiv on samuti minu jaoks inspiratsiooni allikaks. Ning kindlasti ka meie armsad kliendid, kes oma sooviga olla ilusamad inspireerivad meid uute võimaluste otsimiseks ning paremate tulemuste saavutamiseks.

Kuidas valite personali?

– See pole sugugi lihtne protsess. Kui mõelda sellele mitte äriliselt, vaid inimesena, kes usub teiste headesse omadustesse siis vahepeal tundub mulle, et olen justkui pärlipüüdja, kes otsib ookeani sügavustes merekarpe ja leiab nende seest imeilusad pärlid. Ma valin personali väga hoolikalt. Kõige tähtsamaks kriteeriumiks on minu jaoks sündsus. Tööprotsessis tuleb ette erinevaid olukordi, kuid igaüks peab jääma heaks inimeseks. Kui rääkida äri seisukohalt, võin kindlalt öelda, et meie kollektiiv koosneb tippspetsialistidest. Igaüks neist on väärt eraldi artiklit teie ajakirjas. Piisab tuua üks näide – meie meditsiiniala juhataja Julia Kudrjavtseva. Temast on saanud sertifitseeritud treener ettevõttes Fotona, mis on üks suurim meditsiiniliste laserite tootja maailmas ning mille tooted on ülemaailmses TOP3-es. Ta on enam kui 20 artikli autor nii kohalikes kui ka välismaisetes meditsiinilistes väljaannetes, mis on seotud lasertehnoloogiatega. Julia Kudrjavtseva on rahvusvaheliste konverentside spiiker ning samuti ka meie partner ja ilukliiniku vipMedikum kaasomanik.

Kuidas saate infot uute protseduuride ja metoodikate kohta?

– Ma olen väga uudishimulik inimene ning avatud uutele suundadele kosmetoloogia valdkonnas. Otsin innovatsioone ja uuenduslikke tooteid ning tehnoloogiaid Internetis, külastan maailma tähtsamaid meditsiini ja kosmetoloogia messe. Eelnevalt olin ma lihtsalt teadlik iluteenuste tarbija. Täna õpin pidevalt välismaal, külastan erinevaid kliinikuid ja ilukeskusi, osalen spetsialiseeritud konverentsidel. Kogu see infoväli annab võimaluse kasvuks ja arenemiseks.

Ilukliiniku vipMedicum klient on rikas ja kuulus – kas see on nii?

– Mina nii ei ütleks, oleme avatud kõigi jaoks. Meie kliedid on naisterahvad erineva majandusliku seisuga. Pigem ühendab neid soov investeerida oma ilusse ja heasse väljanägemisse. Minu hinnangul on ilu vaeva ja ajalise ning ka rahalise investeeringu tulemus. Me kõik tahame olla noored ja ilusad, kuid kaugeltki mitte igaüks on valmise selle jaoks midagi tegema. Soov – see on kõige esimene samm. Tulles meie juurde oletegi selle esimese sammu teinud (naeratab). Mind teeb väga rõõmsaks see, kui näen seda suurt hulka inimesi, kes tulevad igapäevaselt kliinikusse. Nemad juba tegid oma valiku – nad tahavad olla ilusad.

Mida tähendab väljend “keeruline klient”?

– Siin on kaks äärmust. Esimene — klient, kes ei tea, mis tulemust ta soovib, kahtleb kõiges ning pole milleski kindel. Teine – klient, kes arvab, et mõistab valdkonda paremini kui spetsialist ning ei kuula soovitusi. Kuid oleme leidnud mõlemal juhul lahendused.

Kas teed ka ise iluprotseduure oma kliinikus? Mis kõige enam meelidb?

– Kõiki protseduure läbin ma ainult vipMedicumis, sest olen kindel spetsialistides ja läbitud protseduuri kvaliteedis. Tavaliselt läbin kuuri mitmest protseduurist. Valmistudes suve hooajaks broneerin juba talvekuudel aja Natalja juurde, kes on suurepäraste oskustega kehaprotseduuride spetsialist. Tema juures läbin Endospheres Therapy protseduure. See protseduur trimmib nahka ning parandab mikrotsirkulatsiooni. Parima tulemuse saavutamiseks soovitab Natalja läbida ka lümfodrinaaži, vetikamähiste ja massaaži kuuri. Kui tahan maandada pingeid pärast tööpäeva ja nautida näomassaaži, pöördun Jekaterina poole . Tema maagilised käed on väärt kõige paremaid kiidusõnu. Soovitan (naeratab)!

Millisena näed oma ideaalset päeva?

– Ärgata vara hommikul, juua üks kohv ning minna trenni, pärast seda suunduda oma armastatud töökohta. Õhtul kohtuda sõpradega ning seejärel minna koju tagasi. Just nii näeb minu arvates välja ideaalne päev. Kuid selle, kuidas tegelikult algavad minu hommikud, jätan ma saladuseks (naerab).

Iga tegemise puhul saabub varem või hiljem emotsionaalne läbipõlemine. Kuidas sellega toime tulla?

– Huvitav küsimus, millele õnneks praegu ei oska vastust anda, kuna mul pole taolist olukorda ette tulnud. Arvan, et on tähtis pidevalt areneda ning püstitada uusi eesmärke – siis saab läbipõlemise ära hoida. Samuti pole mõistlik tegeleda mitme erineva asjaga üheaegselt. Sellisel juhul võib toimuda vale aja ja energia arvestamine ning varem või hiljem võib see tunda anda.

Kuidas õnnestub ühendada pere- ja tööelu?

– Sellega on kahjuks keeruline. Töönädala jooksul saavad lapsed vähem tähelepanu kui me kõik seda sooviks. Samas vabadel päevadel püüame täielikult pühenduda ühistele tegevustele.

Mida saab soovitada inimesele, kes soovib alustada äri iluvaldkonnas?

– Mitte avada seda, mis juba toimib edukalt kellelgi teisel. Leida “oma käekiri”, oma nišš ning uurida, mis võib inimestele huvi pakkuda, kuid mida läheduses veel saadaval pole. Ning minna oma teed pidi.

Millised on vipMedicumi tulevikuplaanid?

– Plaane on väga palju. Lisaks nendele, mis on juba tegemisel, on meil plaanis veel kaks suur projekti: avada ettevõtte filiaal välisriigis ja rahvusvahelise eesteetilise meditsiini frantsiisi loomine. Aga üldiselt on meie eesmärk muutumatu: teha maksimumi selleks, et naised tunneksid end kaunite ja enesekindlatena