Täna on ülemaailmne Tervisepäev ja selle puhul on meil väga tore uudis – tänasest alustab koostööd Vipmedicumi tiimiga tuntud personaaltreener ja toitumisnõustaja Monica Lauri!

Loe allpool, mida Monica soovitab kõigile, kes soovivad püsida terve ja heas vormis!

“vipMedicumis pakutakse teenuseid, mis kindlasti aitavad palju kaasa välimuse ja tervise eest hoolitsemisel. Nii vipMedicumi tiimil kui ka minul on üks nägemus – koikide selliste hoolitsuste moju ja tulemus on seda parem, mida paremini me iseenda eest iga päev hoolitseme. Personaaltreeneri, toitumisnoustaja ja holistilise terapeudi praktikandina inimestega töötades näen igapäevaselt, kui palju head saame endale teha, kui kujundame oma käitumis- ja toitumisharjumusi järjest paremaks.

Aga alustame koige lihtsamatest asjadest, millega saab algust teha kohe täna ja see on õigest suhtumisest iseendasse ja oma kehasse:

1. Ela ärksameelselt ehk mindfullness-i pohimõtet järgides
See tähendab, et Sa oled avatud ja tähelepanelik oma kehaliste tundmuste, seisundite, kujutluste ja mõtete suhtes, märkad neid, kuidas need teadvusesse tulevad ja sealt kaovad. Kui Sa suudad kontrollida oma tähelepanu, siis suudad keskenduda kõigele, millele soovid.

2. Armasta liikumist igas mõttes – regulaarsed treeningud klubis, jalutuskäigud looduses, lastega õueskäigud, sopradega koos veedetud aktiivne aeg ja ka kodutööd aias ning toas on koik need, mis aitavad Sinu kehalise vormi ja enesetunde parandamisele kaasa.

3. Igas vanuses on võimalik olla normaalses kaalus, kui järgida tervisliku toitumise pohimotteid.

4. Hea kehaline vorm sõltub 60-70 % toitumisest ja ülejäänud elustiilist.

5. Enamasti on ülekaalu põhjuseks veresuhkru regulatsiooni häire ja vähene füüsiline aktiivsus.

6. Hoides menüüs sobivas koguses õigeid suhkruid ja rasvu, püsib inimene ka normaalses kaalus.

7. Normaalset kehakaalu tagav toitumine peab olema selline, mille juurde soovid ja saad jääda kogu eluks.

8. Kui ära oppida see, kuidas õiget toitu valida, jääb nauding söömisest alati alles.”

Monica Lauri