Oled mõelnud täitesüstide peale ja tahaksid neist rohkem teada saada? Järgnevalt anname väikese ülevaate tänapäeval nii populaarsest teemast nagu täitesüstid.


Mis on täitesüst?

Täitesüst on geel mida süstitakse pehmetesse kudedesse, et täita kortse ja anda volüümi. Täitesüste saab kasutada näo erinevates piirkondades nagu näiteks põsesarnad, silma ümbrus ja nö “pisaravagu”, lõuajoon, nina-huule vagu, huuled jne. Enim kasutatavad täitesüstid on hüaluroonhappe baasil.

See on kehaomane aine mida leidub ka näiteks silmamunades, liigestes ja nahas. Hüaluroonhape suudab siduda enda kaalust 1000 korda rohkem vett. Seega on ta ka hea niisutaja, ning seda kasutatakse ka biorevitalisatsiooni preparaatides mis on mõeldud naha üldise kvaliteedi parandamiseks ja niisutamiseks.

Kuidas täitesüstid töötavad?

Alates 25 eluaastatst hakkab meie keha tootma vähem kollageeni ja elastiini. Seega nahk kaotab oma elastsuse ja hakkavad tekkima kortsud. Täitesüstid aitavad taastada nooruslikumat välimust. Mõned näited milliste probleemide puhul neid kasuatda saab:

Kaua täitesüstid püsivad?

See oleneb suuresti millist täitesüsti on kasutatud, millisesse piirkonda süstitud ning ka inimese enda ainevahetusest ja eluviisidest. Reeglina on täitesüstide eluiga umbes 6-18 kuud.

Millised on kõrvaltoimed?

Täitesüstide puhul täiesti normaalsed ja mööduvad kõrvaltoimed on kerge turse, punetus,ja tundlikus süste kohas. Samuti võivad tekkida hematoomid.

Kas täitesüstide tegemine on valus?

Kuna tegemist on süstidega, siis on tunda torget mis on pisut ebamugav. Samuti on tunda kerget survet kui täiteaine läheb naha alla. Osad preparaadid sisaldavad aga juba ise tuimestavat ainet (lidokaiin) mis vähendab süstimise ebamugavust. Väga tundlike piirkondade puhul saab enne süstimist kasutada ka tuimestavat kreemi mis kantakse 20-30 minutit enne süstimist nahale.

Mis vahe on botuliinil ja täitesüstidel?

Täitesüst on geel mis täidab, annab volüümi ja mahtu. Botuliin aga blokeerib närvisignaalid teatud lihastesse. Lihas lõõgastub mille tulemusena silenevad miimilised kortsukesed.

Palju täitesüstid maksavad?

Täitesüstide hind sõltub preparaadist ja kogusest. Täitesüstid on juba tehases valmis pakendatud, et tagada preparaadi steriilsus. Täitesüstid on enamasti kas 0,55ml või 1ml. Osadel preparaatidel on ka 1,5 ml suuruseid pakendeid. Seda ei saa jagada sõbraga või doseerida osaliselt. Seega hind on ühe eelpakendatud täiteaine kohta. Vipmedicumis algavad täiteainete hinnad 209 eurost.

Vaata täpsemalt: https://www.vipmedicum.ee/hinnad/injektsioonid/

Lisateave protseduuri kohta ja registreerimine konsultatsioonile