vipMedicum on ilukliinik Raua tänaval, mis pakub uusimaid ja efektiivseimaid esteetilisi protseduure. Kliinikus töötavad kehaspetsialistid, kosmeetikud, injektsiooni- ja lasermetoodikate spetsialistid, kes täiendavad oma teadmisi pidevalt, läbides koolitusi ning õppides uusi tehnikaid.

Teeme ettevõtte asutaja Roman Hensoniga kõigepealt tiiru kliiniku protseduuriruumides, kus ta tutvustab kõiki uhkeid masinaid, millega siin hooldusi tehakse. Selliseid seadmeid polnud mina küll varem näinud – üks külmutab, teine nõelub, on lasereid ja ultraheli.

Aga enne veel uurin Romanilt, kuidas on nii kaugele jõutud – lisaks ilukliinikule on mehe juhitavas Balmedi ekspertkliinikute grupis veel Veeniravi kliinik, Jalakliinik, Sooleravi kliinik ja mitmed laserkliinikud.

Roman, kuidas jõudsite siia, kus oma ilukliiniku ja teiste kliinikutega praegu olete? Millest kõik alguse sai?

Ilukliiniku projekt algas meil 2008. aastal, seega vipMedicum saabki juba viisteist aastat vanaks. Kõik algas sellest, et mu abikaasa Aleksandra palus abi oma ilukabineti rajamisel, kuhu soovis osta Itaalias toodetud aparaadi nimega VipLine, mis on põhimõtteliselt esteetiline kombain, millega saab teha näo- ja kehaprotseduure ning müostimulatsiooni tuharatele (mida kutsutakse ka Brasiilia pepu protseduuriks). 

Leidsimegi sobiva kabineti ja ostsime masina ning algas meie lugu. Seejärel tuli mõelda kliinikule nimi ja luua veebileht. Nimi vipMedicum saigi valitud VipLine’i järgi, mitte ei viita väga tähtsatele isikutele. (Naerab.)

Alustasime seda projekti koos Aleksandraga ja oleme kogu selle teekonna koos läbinud. Nii et sisuliselt on tegu pereettevõttega. Aleksandra on alati olnud ka kõikide järgmiste projektide asutamise juures, lisaks valib tema kliinikusse töötajaid, et kõik oleksid oma ala tipud ja sobiksid ka inimestena – nii valitseb kliinikus alati hea atmosfäär.

 

Teie Aleksandraga olete siis paar, kes ka kodus tööasju arutavad?

Meil on tõesti kodus alati tööasju arutada. See ongi hea, sest näiteks kui oleme omavahel riidu läinud, siis mingil hetkel peab ikka rääkima hakkama, kuna tööasjad tahavad lahendamist – ja nii lahenevad ka isiklikud probleemid. (Naerab.) Meie ettevõte on põhimõtteliselt meie beebi, olnud meie elus peaaegu meie suhte algusest.

Ja teie teised beebid? Kas neist saavad teie mantlipärijad, loote Hensonite dünastia?
Täitsa võimalik. Tütar läks turundust õppima ja juba aitab meid. Poeg on veel noor ja alles otsib oma teed.

Väikesest pereettevõttest on nüüdseks kasvanud suur ilukliinik. Kuidas see teil õnnestus?
Kõigepealt ostsime kabinetti veel ühe aparaadi ja siis järgmise … kuni tekkis vajadus suurema pinna järele ja kolisime siia Raua tänavale, aga kõrvalmajja – seal asub nüüd meie Jalakliinik (vipMedicum asub Raua 36, Jalakliinik Raua 32 majas – toim.). Hakkasime pakkuma kompleksseid teenuseid esteetikavaldkonnas ja otsima juurde aparaate ning spetsialiste. Nüüdseks on vipMedicumis väga moodne tehniline varustus, meil on alati olemas kõige uuemad masinad ja protseduurid. Külastame vastavaid messe ja näitusi üle maailma, et olla kursis kõige uuemate tehnoloogiatega. VipMedicumi kollektiiv koosneb tippspetsialistidest, igaüks neist oleks väärt eraldi artiklit!\

Balmedi kliinikute alla kuulub veel muudki lisaks ilukliinikule. Teie ekspertkliinikute grupis Balmed tegutseb kuus kliinikut, kus töötab kok- ku 60 inimest. Kuidas need kõik teie gruppi lisandusid?

See on läinud väga loomulikult, kõik teised kliinikud on omamoodi ilukliinikust välja kasvanud. Töö käigus tutvun inimestega, kellest saavad partnerid, nendega koostöös leiame uusi ideid ja siis teostame neid.

Meie esimeseks ekspertkliinikuks sai Estonian Vein Clinic ehk Veeniravi kliinik. See on nišikliinik, kus pakume oma patsientidele kõige kaasaegsemat veenihaiguste diagnostikat ja ravi. Me ei ravi veenilaiendeid kirurgiliselt, vaid kasutame vähem invasiivseid meetodeid kõige uuemate tehnoloogiate abil, mida turul leidub. Kasutame laserit ja veeniliimi ning taastumine nendest protseduuridest on väga kerge. Eestis neid protseduure riiklikes raviasutustes ei tehta, kuna veenilaiendeid peetakse esteetiliseks probleemiks. Tegelikult tuleb neid ravida, sest nad võivad tekitada suuri vaevusi.

Edukast Londoni jalakliinikute ketist inspireerudes asutasime Jalakliiniku. Seal osutame professionaalset jalahooldust ning kasutame uusimat tehnoloogiat, pakkudes lahendusi sellistele levinud jalaprobleemidele nagu näiteks sissekasvanud küüned, konnasilmad, nahalõhed, varvaste ja varbaküünte deformatsioonid ning seenhaigused.

Kaks aastat tagasi avasime Lasergünekoloogia kliiniku, kus kasutame kaasaegseid intiimnoorendamise meetodeid, nagu laser ja PRP-plasmateraapia, et saaks günekoloogilisi probleeme lahendada ilma kirurgilise sekkumiseta. Laserteraapia taastab limaskesta ja leevendab uriinipidamatust – saab suurepärase tulemuse. Intiimpiirkonna protseduurid on viimastel aastatel olnud väga aktuaalne teema – kuigi muidugi ka diskreetne, sellest ei räägita nii palju. Need protseduurid aitavad väga palju kaasa, et naine tunneks end tervemana ja paremini ning muidugi paraneb selle abil oluliselt naise intiimelu.

Diskreetsete probleemidega tegeleb ka meie Sooleravi kliinik, kus pakume soolestiku valutut uurimist endoskoo- biga ehk teeme koloskoopiat ja gastroskoopiat samal ajal. Anestesioloog paneb inimese kergelt uinuma ja poole tunniga tehakse ära kõik vajalikud protseduurid. Kuna see pole päris narkoos, on ärkamine väga kerge – juba poole tunni pärast saab inimene koju minna.

Kuhu edasi? Mis on teie järgmised plaanid?

Meil on palju ideid ja projekte, mille suunas liigume. Kindlasti tekib ekspertkliinikuid juurde, olen võimalustele avatud. Minu tugev omadus on kindlasti see, et ma suhtlen inimestega, loon sõprussuhteid ja vahel sünnivad selle käigus uued projektid, mida ellu viia. Jälgin ka alati seda, mis on edukad projektid üle maailma.

Liigume intervjuu lõpuks tagasi vipMedicumi juurde, kuna tähistate oma 15. sünnipäeva.

Teie juures käib protseduuridel palju naisi, aga oleks huvitav teada, kas ka mehed on teie juurde tee leidnud?

Praegu veel on meeste hulk, kes kliinikus käivad, palju väiksem kui naiste hulk, aga see kasvab – mehi tuleb iga aastaga rohkem. Mehed ikkagi natuke häbenevad ilukliinikut külastada.

Kuidas julgustada mehi ilukliinikusse tulema?

Kui mina endale mõne esteetilise protseduuri teen, siis ma alati räägin sellest ja jagan oma kogemust. Mehi on vaja julgustada tegema esteetilisi protseduure ja selgitada neile, kui palju on erinevaid võimalusi. Muidugi juhtub tihti seda, et naised võtavad oma mehed siia kaasa, ka nii leiavad mehed lihtsamini tee iluprotseduuride juurde. Lõpetuseks sõnab Roman, et oma gruppi arendades soovib Balmed muuta patsientide elu täisväärtuslikumaks ja õnnelikumaks. Mida rohkemat saakski üldse tahta!

PATSIENDI OOTUSED ON ESMATÄHTSAD

vipMedicumi raudvara Julia Kudrjavtseva on töötanud kliinikus juba 13 aastat. Julia on ka kliiniku meditsiiniala juhataja ja partner – Hensonid teevad kõik otsused koos temaga. Uurisime lähemalt tema töö kohta vipMedicumis.

Olete vipMedicumi meditsiiniala juhataja. Mida teie töö lisaks protseduuride läbiviimisele hõlmab?

Minu tööülesannete hulka kuuluvad veel koolitused kolleegidele, ühiste standardite jälgimine, inspiratsiooni otsimine ja uuenduste kliinikusse sisseviimine.

Milliseid iluprotseduure saab teie kliinikus teha?

Meil saab teha aparaatseid protseduure ehk lasernoorendusi, laserepilatsiooni, kapillaaride ravi, tätoveeringute eemaldamist, ilusüste, lifting’ut niitidega ja muud.

Oluline on ära märkida, et vipMedicumi hooldused ei ole ainult näole, oluline suund on ka kehahooldused – sellega me eristume teistest Eesti ilukliinikutest. Kehahooldusi on meil lai valik: kriolipolüüs – mitteinvasiivne alternatiiv rasvaimule, endosfäär massaažirullide uus, efektiivsem tase, RF-lifting – mitteinvasiivne naha pinguldamine. Kõiki neid teostatakse FDA-sertifikaatidega originaalseadmetega, mis tagab turvalisuse protseduuride läbiviimisel. Neid teevad ainult põhjalikult koolitatud spetsialistid.

Suurte kogemustega spetsialist, nagu te olete – kuidas hoiate end kursis kõige iluprotseduuride maailmas toimuvaga?

Käin regulaarselt koolitustel ja konverentsidel, kus osalen nii ise kui olen ka lektor.

Lugejaid huvitab kindlasti see, milliseid protseduure lasete ise endale teha, mis on teie lemmikud?

Ma teen juba aastaid regulaarselt Botoxit ja biorevitalisatsiooni. Lisaks olen teinud nüüd juba kaks korda lifting’ut APTOS-niitidega ja pean tunnistama, et meeldin endale iga aastaga aina rohkem!

Miks valida iluprotseduurideks just teie kliinik?

Sest me oleme oma ala professionaalid, kes armastavad seda, mida nad teevad. Viime protseduure läbi turvaliselt, pigem teeme alati vähem kui rohkem – ja alati on meie jaoks esmatähtsad patsiendi ootused. Proovime vastata kõrgele nõudlusele.