Pole mingi saladus, et erinevates riikides võivad iluideaalid olla erinevad ning et naised on valmis nahast välja ronima, et neile ideaalidele vastata. Nii näiteks on Lõuna-Koreas ja Jaapanis väga populaarsed nahka valgendavad ja niisutavad iluprotseduurid, USAs aga ületavad ASAPSi viimaste statistikaandmete põhjal ilukirurgilised protseduurid kosmetoloogilisi. Meid hakkas huvitama, mis on need protseduurid, millega Eestimaa eevatütred ennast hellitavad, ja seetõttu vestlesime sel teemal ilukliiniku vipMedicum iluspetsialisti Diana Drosidouga. Sel aastal täitub kliiniku avamisest 10 aastat ja see on piisavalt pikk aeg, et klientide eelistustest oleks võimalik koostada omamoodi edetabel.

NÄGU KUI “NÕELASILMAST TULNUD”

Injektsiooniliste protseduuride esireas on endiselt biorevitalisatsioon. Meie keha koosneb 80% ulatuses vedelikust, niiskus mängib meie arengus ja elutegevuses ülitähtsat rolli ning seepärast tuleb kõigiti püüda seda tasakaalus hoida. Nahka peab niisutama mitte ainult väljast, vaid ka seestpoolt. Selleks sobib hästi hüaluroonhape – biorevitalisatsiooni peamine komponent. Ta niisutab nahka, toidab seda seestpoolt ning on täiesti vältimatu pärast soojamaareisi. Biorevitalisatsioon sõna otseses mõttes elustab nahka, protseduuri järel on nägu taas terve jumega ja kiirgab seesmiselt.

Naine võib nõela ja vereproovi andmist paaniliselt karta, kuid tema hirm kaob otsekui nõiaväel, kui ta otsustab saada endale täidlased huuled, sest need on ju nii ilusad, sensuaalsed ja naiselikud! Seda enam, et protseduur ei võta palju aega, võib osutuda täiesti valutuks (kui eelnevalt tuimestavat geeli peale panna) ja toime püsib kaheksast kuust pooleteise aastani. Lisaks sellele on injektsioonid kliinikus täiesti ohutud: teie isiklikus patsiendikaardis fikseeritakse absoluutselt kõik, mis teiega kliinikus tehakse, kaasa arvatud täitesüstide nimed. Kõik see ongi põhjuseks, miks huulte suurendamise protseduur Diana Drosidou sõnul populaarseimate protseduuride hulka kuulub.

Siia kategooriasse võib paigutada ka botuliintoksiini süstid, mille abil silutakse esmajärjekorras muidugi miimilisi kortse, et pikendada noorust ja ennetada sügavate vagude tekkimist vanaduses. Varem võtsid botuliintoksiini süste abinõuna tarvitusele ainult vanemaealised patsiendid, kuid tänapäeval on see populaarne just nooremate seas, et kortsude süvenemist peatada. Karta neid ei tasu, sest noorematele kulub väiksem kogus preparaati ja saame parima tulemuse kui alustame süstidega juba esimeste kortsude tekkides.

Igal juhul on odavam ja tõhusam just sedasi: korrigeerida kortsukesi 20–30 aasta vältel nii, et keegi teie ümbruskonnast ei saa arugi, et olete “süstitud”. Ning viimaks, kui te kannatate hüperhidroosi käes ehk teisisõnu teid vaevab kaenlaaluste, peopesade või jalataldade liighigistamine, võib botuliintoksiinist saada tõeline “elupäästja”!

KUI VANANEDA ON VEEL VARA

Igavese nooruse eliksiiri pole veel leiutatud, kuid me elame kiiresti areneva kõrgtehnoloogia ajastul, mil on täiesti võimalik noorust veidi pikemaks venitada. Populaarseim viis, kuidas seda ilma skalpellita teha, on lasernoorendus, ja seda on palju erinevaid liike.

Fotona lasereid peetakse tänapäeval ühtedeks kõige tuntumateks ja ohutumateks laseriteks. Nendega saab teha epilatsioone, günekoloogilisi protseduure, eemaldada dermatoloogilisi moodustisi, pinguldada nahakudesid. Kui varem oli vipMedicumis vaid üks laser, siis praeguseks on neid tervelt kolm.

Mõned protseduurid on sellised, et juba järgmisel päeval võib tööle minna, kuid näiteks laserlihvimine vajab kahenädalast taastusaega. Milleks te valmis peate olema, seda kõike räägib arst personaalsel konsultatsioonil.

HIFU-teraapia on veel üks väga populaarne vipMedicumi protseduur. See on mittekirurgiline näopinguldusmeetod, mille puhul kõrgsageduslik ultraheli tungib naha alla ja pinguldab seda seestpoolt. Teisisõnu – suunab koed tagasi sinna, kust nad tulnud on. Sellega saab pinguldada näoovaali, tõsta kulme, avada silmi.

PÕLE, RASV!

Kui eesmärgiks on salenemine, siis tervislikust toitumisest ega liikumisest ei pääse, kuid ka lokaalne mõju on äärmiselt oluline! Üleliigsest kaalust aitab vabaneda endosfääriteraapia, mis pinguldab suurepäraselt nahka, kiirendab lümfiringet, võitleb tselluliidiga ning töötleb tõhusalt ka keha ja näo lihaseid.

Veel üks populaarne protseduur – rasva külmutamine jahedate temperatuuride meetodil ehk krüolipolüüs. Protseduur jahutab rasvkudet miinus kaheksa kraadini, mis soodustab rasvarakkude hävimist. 45 päeva jooksul viiakse need rasvarakud organismist välja ning nähtava tulemuse saab seega juba ühe seansiga. Keskmiselt kaob ühe protseduuriga rasvakihist 3–4 cm.

KÕIK JA KOHE

Protseduuri HydraFacial armastavad nii noored kui vanad, nii mehed kui naised, aga veel ka näiteks Cameron Diaz, Matthew McConaughey, Beyonce, Paris Hilton ja paljud teised maailmakuulsused. Niivõrd populaarseks on protseduuri teinud selle multifunktsionaalsus: ta hooldab probleemset nahka, noorendab ja on heaks alternatiiviks traumaatilisele näopuhastusele.

KARVAKÜSIMUS

Nii on juba kord seatud, et loodus kasvatab meile karvu mitte ainult pähe, ja kui varem polnud see tollaste moekaanonite tõttu kellelegi probleemiks, siis täna püüavad naised kogu hingest kehakarvadest vabaneda. Ja asi pole mitte ainult selles, et karvad on ebaesteetilised, vaid ka raseerimisprotsessis endas, mida peab tegema regulaarselt, mis võtab palju aega ning jätab kõigest hoolimata ebameeldivad karedad tüükad.

Laserepilatsioon on tänapäeval nõutuim protseduur. Selle abil saab vabaneda nii tumedatest kui ka heledamatest karvadest, kusjuures mistahes kehapiirkonnal, kaasa arvatud lõual ja ülahuulel. Erinevalt vahatamisest ja suhkurepilatsioonist ei tekita laserepilatsioon sissekasvanud karvu – ja see on veel üks vaieldamatu eelis. Ühest seansist selle puhul paraku küll ei piisa, kuid see-eest on ideaalselt sile nahk garanteeritud pikaks ajaks, mõnel koguni terveks eluks.

Loomulikult põhinevad andmed üksnes vipMedicumi klientide eelistustel, kuid see ilukliinik pakub üpris laia spektrit teenuseid ja tal on aastatepikkune ilutööstuses tegutsemise kogemus.