Tihti kuulen klientidelt kehvade toitumisharjumuste vabanduseks seda, et nad ei tee kodus süüa ja söövad tihti väljas ja et väljas ei saa tervislikult süüa. Veel öeldakse, et elu tuleb nautida ja et punane vein on südamele hea ning süüa ilma toitu nautimata on täiesti mõttetu elu. Mõne asjaga olen kahe käega poolt, nimelt et elu ja söömist tulebki nautida ja et punane vein on tõesti südame veresoonkonnale hea. Samas olen veendunud, et väljas saab ennast väga hästi toita. Kõik on kinni suhtumises – kui menüüst teha valikuid ilma teadlikkuseta ja veini juua nii palju kui soovi on ja kindlasti võtta olenemata kellajast ka magustoitu, siis on seda kõike tõesti liiga palju ja ning keha ja meel ei rõõmusta.

Muuda oma suhtumist ja ole enda vastu hea ning väljas süües juhindu järgmisest:

– eelista lihale alati kala, vms lahjat valku või kaunvilju

– eelista bataadile või kartulile alati teisi vähem suhkruid sisaldavaid köögivilju

– kui kellaaeg juba rohkem kui 20, siis loobu üldse magustoidust ja pea rangelt kinni reeglist, et söödki ainult köögivilja ja lahjat valku

– veiniga pea hoogu – jäta endale vähemalt 3-4 alkoholivaba päeva nädalas ja naudi teistel päevadel 1-2 pokaali korraga

– kui õhtul restoranist koju jõuad ja magama lähed, siis peaks kehas olema mõnus kerge tunne. Kui tunned raskustunnet kõhus, oled üle söönud, äkki sellisel juhul aitab, kui võtad kojuminemise ette jalgsi:)

Toredat elu ja nautige söömist:)

Monica Lauri
Personaaltreener ja toitumisnõustaja