Täna räägib toitumisnõustaja ja personaaltreener Monica Lauri toiduportsjonitest.

Kui palju me siis peame sööma?
Inimesed reeglina armastavad söömist ja tihti on just söömise ajal käsil ka meeldivad tegevused, mis loovad rõõmsaid emotsioone. Pühasid tähistatakse alati pidulikult kaetud toidulaua taga istumisega, süüakse ja juuakse ka, kui sõprade ja perega kokku saadakse ning ka värsked armastajad hakkavad üksteist tundma õppima ühistel õhtusöökidel.

Juba lapsepõlvest saati on paljudel meil teadmine, et taldrik tuleb tühjaks süüa ja portsjoni suurus taldrikul on alati pigem suurem kui väiksem. Aga kas me peame ikka väga palju sööma? Uuringud, mis on tehtud nende inimeste kohta, kes on elanud kõrge eani, näitavad, et kõik need inimesed on pigem söönud vähem kui rohkem või isegi kas vabatahtlikult või sunniviisiliselt periooditi nälginud.

Kui me sööme pigem vähem kui rohkem, siis võtame seedeelundkonnalt koormuse, oragnism saab kergemini “hingata” ja tuleb paremini kõigega toime.

Jaota söögikorrad vähemalt 5 korraks, soovitavalt isegi rohkem ja söö iga kord mõistlik portsjon toitu. Portsjoni suurustest räägime järgmisel nädalal ka rohkem:)

Kui kõhus kogu aeg kerge tunne, siis ei pea väga muretsema ka selle pärast, et millal võiks trenni teha. Kergesti seeditav toit annab vajadusel võimaluse trennitegemiseks juba tund aega hiljem:)

Hoia portsjonid väikesed ja liigu, nii hoiad kaalu normis ja enesetunde hea:)

Monica Lauri
Toitumisnõustaja ja personaaltreener