Kes meist ei sooviks tuua oma nahale mõnusat värskust ning paista suvisel ajal puhanum ja kaunim? Kui igapäevaste näohooldustoodete mõjust jääb väheks, asutakse sageli otsima alternatiivseid lahendusi, kuidas nahk taas elule äratada.
Erinevad aparaadid peidavad kasutusvõimalusi kordades rohkem kui seni arvatud.
Seda ülesannet täidavad suurepäraselt aparaadihooldused, millel on tänapäeval palju erinevaid võimalusi, naha noorenemisprotsesside elluäratamisest operatsioonijärgse rehabilitatsioonini. Sellegipoolest tuleb suurt tähelepanu pöörata aparaatide kvaliteedile ja turvalisusele, kuna inimestel võib esineda vastunäidustusi, millest nad varem teadlikud ei olnud, olgu selleks mõni tervisemure, käimasolev aastaaeg või midagi muud.

Aparaate leidub vastavalt kliendi murele ja soovile

Spetsialistide poolt kasutatavad “iluaparaadid” ei ole iseenesest midagi uut – tõenäoliselt oled varasemalt kuulnud, näinud või oma nahal juba tunda saanud, kuidas nendega erinevaid iluprotseduure läbi viiakse. Küll aga peidavad erinevad aparaadid kasutusvõimalusi kordades rohkem kui seni arvatud.

Neist populaarsemateks on näiteks erinevad laserravi metoodikad, mille abil on võimalik eemaldada nii soovimatuid iluvigu, ravida aknet või aknearme, vähendada pigmendilaike kui ka parandada näonaha elastsust ja väljanägemist.

Järjest suuremateks lemmikuteks on saamas erinevad ultraheli-, raadiosagedus- ja fotonoorendusprotseduurid, aga ka füsioteraapilised protseduurid, mis mõjutavad organismi näiteks elektriimpulsside, magnet- või valgusteraapia abil. Seeläbi on võimalik parandada vere mikrotsirkulatsiooni, vabaneda tursetest ning siluda soovimatuid kortse.

Meetodeid on erinevaid ning igaüks leiab sobivaima

Eestis leidub eksklusiivseid protseduure, millest suurema osa on turule toonud juba 13 aastat tegutsev esteetilise meditsiini kliinik vipMedicum. Kliinikul on kõige pikaajalisem kogemus naha kvaliteedi säilitamises ja parandamises – seda kinnitavad ka professionaalid Lätist, Leedust ja Soomest, kes pöörduvad sageli vipMedicumi spetsialistide poole ekspertarvamuse saamiseks.

Kliinikus leidub mitmeid laseraparaate edukatelt brändidelt nagu Quanta System (Itaalia) ja Fotona (Sloveenia) – viimane kogub populaarsust ainulaadse tehnoloogia ehk 4D lasernoorenduse pärast, mis ühendab endas nelja parimat näole mõeldud laserprotseduuri, sh ka suukaudset liftingut.

Kaht erineva lainepikkusega kiirgust ja nelja erinevat tehnoloogiat kasutades on võimalik saavutada unikaalne kombinatsioon vananemisvastaseid protseduure, et noorendada nii pindmisi, keskmise sügavusega kui ka sügavaid kudesid.

Ainulaadne Fotona tehnoloogia kogub populaarsust lasernoorenduse pärast.
Üks tõhusamaid naha pinguldamise meetodeid on HIFU (SMAS-lifting) ehk kõrgintensiivne fookustatud ultrahelitehnoloogia, mis oli esteetilise meditsiini jaoks tõeline läbimurre. Kõrgsageduslikel ultrahelilainetel on nahka korrigeeriv ja noorendav toime. See on ainus protseduur, mille mõju ulatub 4,5 mm sügavusele ja jõuab lihas-aponeurootilise kihini, taastades näo karkassi ning muutes näoovaali selgepiirilisemaks.
HIFU oli esteetilise meditsiini jaoks tõeline läbimurre. Tänaseks on see kogunud väga palju fänne.
Võrreldes teiste aparaatsete metoodikatega on SMAS-lifting ühekordne – protseduur tagab märkimisväärse ja pikaajalise kudede pinguldumise ning tulemus püsib üle aasta.

Pigmentatsiooni ja aknearmide raviga saab suurepäraselt hakkama fotonoorendus ehk IPL, mis põhineb valgusimpulsside tungimisel 2–3 mm sügavusele nahka. Populaarne protseduur RF-lifting ehk raadiosageduse lifting omakorda käivitab nahas loomulikud noorenemise protsessid.

RF-liftingu toimemehhanism seisneb lainete tungimises nahka ja nahaalusesse rasvkoesse 3 erineval sügavusel. Tänu 42–55 kraadi juures pehmete kudede kuumutamisele ja stimuleerimisele tõmbuvad väljaveninud kollageenikiud kokku, aktiveerub kollageeni tootmine, nahk muutub elastsemaks ja selle tihedus suureneb.

Nii IPL kui ka RF-liftingut viiakse vipMedicumis läbi aparaadi Viora V20 abil, mis on välja töötatud ja toodetud Iisraelis.

IPL ehk fotonoorendus stimuleerib naha enda kollageeni ja elastiini sünteesi.

Tõhus tulemus tekib sageli protseduuride kombineerimisel

Ent ilu pole kaugeltki seadmete ainus ja tähtsaim ülesanne – aparaatsed protseduurid aitavad iluoperatsiooni tulemust võimalikult kaua säilitada, valmistuda eesseisvaks protseduuriks, muuta kirurgilise operatsiooni keerulisust ja pikkust või taastuda kiiremini kirurgilisest sekkumisest. Seetõttu kasutatakse tõhusaid seadmeid sageli ka teiste protseduuridega koos, kuna mõju on seeläbi suurem.

Näiteks võimaldab Dermadrop TDA ehk ainuke kliiniliselt tõestatud aparaat manustada aktiivseid aineid naha sügavatesse kihtidesse, tugevdades seeläbi ilusüstide ja laserprotseduuride efekti ja pikaajalisust. Samuti kasutatakse aparaat rehabilitatsiooni eesmärgil teiste agressiivsete kosmeetiliste protseduuride järel.

Näo ja keha taastus- ning drenaažiprogrammid on asendamatud pärast plastilisi operatsioone toimuval rehabilitatsiooniperioodil. Need võtavad ära valu, vähendavad verevalumeid ja turseid ning kiirendavad oluliselt haavade paranemist. Sellise tööga saab hõlpsasti hakkama aparaat Bio Ultimate Gold, mis baseerub nõrkadel elektriimpulssidel. Varem mainitud Fotona aparaat eemaldab nahalt just selliseid nähtavaid kapillaare, mida esineb peale ilukirurgiat väga tihti.

Aparaatset protseduuri peab läbi viima koolitatud spetsialist

Aparaatseid protseduure peavad kindlasti läbi viima vaid koolitatud ning kogemusega oma ala spetsialistid – seda enam, et kõik aparaadid ei pruugi sulle sobida ning teatud juhtudel võivad inimestel olla ka vastunäidustused, millest nad ise teadlikud pole.

Tuleb meeles pidada, et selliseid protseduure nagu SMAS, RF-lifting või Dermadrop TDA saab teha suvel, kuid laser- ja fotoprotseduuride vastunäidustuseks just on soe aastaaeg.

Väga oluline roll on just tehnoloogial, mida protseduuride läbiviimiseks kasutatakse. vipMedicumi spetsialistid kasutavad igapäevatöös seadmeid, mis on põhjalikult testitud ning sertifitseeritud.

Seetõttu algab iga vipMedicumis läbiviidav protseduur konsultatsiooniga, mille käigus tehakse selgeks, kas valitud protseduur on sulle sobiv ning kas sul esineb selleks vastunäidustusi. Samuti selgitab kliiniku spetsialist lähemalt aparaadi tehnoloogiat ning räägib lähemalt selle mõjust.

Pikaaegne spetsialistide kogemus on näidanud, et protseduuride kooskasutus annab tõhusama efekti ning aparaatne kosmetoloogia ei välista plastikakirurgiat. Suurepärase tulemuse saavutamiseks aga tuleb kindlasti pöörata tähelepanu ka naha kvaliteedile – selleks sobivad just aparaatsed protseduurid.

Et aparaatseid protseduure on palju, ongi soovituslik tulla esteetilise meditsiini kliinikusse spetsialisti konsultatsioonile, kes aitab sobivaima teenuse välja valida ning annab ülevaate kõigest, millega sul protseduurile tulles arvestada tuleb. Aja saad mugavalt broneerida vipMedicum kodulehel.